Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Bakım (Kilitli Forum Kilitli Forum)
 Papaganim.net - Forum : Bakım ve Eğitim : Bakım
Mesaj icon Konu: Vitaform Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ketchup
Üye
Üye
Simge
SanctumViatasBaby

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ketchup Cevaplabullet Konu: Vitaform
    Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 16:43

Merhabalar sitemiz saldırıya uğramadan önce açtığım bir konuyu, sadece bir cevabını okuyabildiğim için tekrar açıyorum. Daha önce çok uzun yazdığım için pişman olmuştum, şimdi biraz daha kısa tutmayı planlıyorum =)
Hafif rahatsızlıklarda, sebebinden emin olunamayan hapşırmalarda, hafif ishallerde ve benzeri durumlarda sitede sıkça önerilen Vitaform'u çok uzun aramalar sonucunda ancak Karaköy'de bulabildim (petshoplara boşuna bakmayın onlarcasına baktım ama yok) Doğru Vitaform'u aldığıma emin olamadığım için bahsedilen Vitaform'un turuncu kutuda, üzerinde tavuk resmi olan toz şeklindeki ilaç olup olmadığını ve 30cclik suluğa ne kadar karıştırmam gerektiğini sormuştum ve Bedrin bey bu soruyu "evet bahsettiğimiz vitaform odur, o suya çay kaşığının ucuyla koyacağın Vitaform kafidir" şeklinde cevapladı. Kalan birkaç sorumu da tekrarlıyorum:

1) Punky kısmen atlattığı ishalden dolayı oldukça su kaybetmiş olmalı ve bu su kaybını telafi etmesi için de çokça su içmesi gerek. Çok azalan ishali ve henüz geçmemiş olan hapşırması için Vitaform kullanıyorum ama Vitaform'lu suyun tadı çok kötüü sanırım bu yüzden az su içiyor. Yoksa bana mı öyle geliyor?

2) Konuştuğum yardımsever bir veteriner bana bir şırıngaya Terramycin çekti ve güde üç kere birer damla ağızdan vermemi söyledi. Bir kitabı inceledi ve Vitaform'un içindeki etken maddeyle Terramycin'in aynı olduğunu söyledi. Doğru mudur?

3) Papağanın bünyesi antibiyotik ve vitaminde doz aşımı olduğunda ne yapar? fazlasını atar mı?

Sevgiler..
IP
ketchup
Üye
Üye
Simge
SanctumViatasBaby

Alıntı ketchup Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 16:50
Eklemeyi unuttuğum bir soru daha var. Karaköy'deki bir dükkanda satıcı bana Vitaform'a gerek olmadığını söyledi ve suluğumun boyunu sordu. Suluğun muadilini gösterdim. "Bu suluğa koyduğun suya beş damla limon damlatırsan aynı işi görür" dedi. Aslı var mıdır? Limon suyu ne işe yarar?
Sevgiler..
IP
bedrin
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
DerBed

Gönderilenler: 6218
Alıntı bedrin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 17:08

limon hakkında birşey söyleyemem de ali bey net bir cevap verecektir. (bana kocakarı ilacı gibi geldi )

uygun miktarda koymanız durumunda tadının çok da değişeceğini sanmıyorum. tabi vitaform kullanığınız durumda su içmesinde gözle görülür bir değişme olursa şırınga ile verilebilir. ammma bunun için de kendisi içmezse papağanınızı tutmanız gerekebilir bu da eğitim sürecini kötü yönde etkiler

doz aşımı konusunda da her ilacın farklı bilirtileri vardır. bunları dikkatle okuduktan sonra kullanmaya başlamak en doğrusu. kimsi dışkı yoluyla atılabileceği gibi kimisi ciddi zararlar verebilir
IP
ciko
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 10984
Alıntı ciko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 21:21
erdem bence teramicyn egerek yoktu zatenm vitaformu bu gibi durumlarda önerme sebebimiz içinde antibiyotik katkısı olmasıdır
şimdi bana sorarsan her iki ilaç aynı anda verilincede hayvanı hasta edebilir riske girme hiç gerçi ali bey daha net yorum yapar ama benm fikrim bu.
sen merak etme vitaform olsun olmasın o gereken su miktarını alıyordur. az su içmesinden ziyade hiç su içmezse sorun olur
birde vitaformu en fazla 15 gün kullan ki bu sürede zaten ufaklıkta toparlanmış olur normal zamanlarda evde bulundur acil bir durum çin ama iyleştkten sonra suyuna avivit veya avisol gibi benzeri sadece vitamin içerkli takviye yap

Düzenleyen ciko - 07-Mayıs-2006 Saat 23:53
sebnem@papaganim.net
IP
Ali Osman
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 3649
Alıntı Ali Osman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 22:14
Erdem bet, içerik olarak her ikisinde de ayni etken madde var: Tetrasiklin...
Vitaform'un içinde vitamin takviyesi olduğu için, kanatlılarda kullanımı daha uygun oluyor.
Az miktar su içiyor diye düşünmeyin. İçilen miktar onun için yeterlidir. Ayrıca tadının kötü olmadığını düşünüyorum.
Limon suyunun antibakteriyel etkisi vardır. Fakat enfeksiyonlardan koruyuculuk anlamında 2-3 damla kullanılabilir. Enfeksiyon gelişmiş ise yetersiz kalır.
Bu miktarlarda doz aşımı söz konusu değildir. Uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanılırsa, doz aşımına bağlı problemler ortaya çıkabilir.
10 günlük antibiyotik tedavisi sonrası, papağanınızın durumunu tekrar değerlendirelim.
Sevgiler...
Dr. Ali Osman Şekercioğlu

info@papaganim.net

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR.

IP
bedrin
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
DerBed

Alıntı bedrin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 23:23

ali bey limon suyunu ilk kez duyuyorum biraz açıklarmısınız. yani ne gibi bir durumda kullanabiliriz. arada kullanmamızın faydası ya da zararı var mı gibi
IP
ketchup
Üye
Üye
Simge
SanctumViatasBaby

Alıntı ketchup Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2006 Saat 11:50
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim =)
Sevgiler..
IP
cimyy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 1028
Alıntı cimyy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 21:35
sebnem hanim sultanım vardı ishaldi vitaform aldım azcık döktüm suya su gittikce koyulaşti sultanım sarıydı kuyrugu içine girdi ve kurugun rengi degişti gri  oldu kaldı acaba bu antibiyotiğin içinde boya içeren bi maddemi vardı öle oldu suyuda her gün degiştirdim 1 hafta boyunca
BORA ÇETİNKAYA(rainbowlorikeet:jelibon)(bora__ceylan)saygılar....

IP
ciko
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı ciko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 21:41
bora bey bunu bende tam olarak açıklıyamam maalesef ama vitaformun böyle bir boyama etkisi olduğunu daha önce bir kaç kişidende duydum gerçi renk değişsede bir sorun olmuyormuş.
sebnem@papaganim.net
IP
cimyy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 1028
Alıntı cimyy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 21:46
bi sorun olmadıda sebnem hanım yinede suyun bence kafeste cok kalmaması lazım acık renk kuşlar için tabi sultanımı verdim cok iyi bakicak birine yavru jakomu bekliyorum onun renginede bişi olmaz zaten
BORA ÇETİNKAYA(rainbowlorikeet:jelibon)(bora__ceylan)saygılar....

IP
ciko
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı ciko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 22:36
yok olmaz ama vitaformu normal vtamin şeklinde kullanmayın zaten. evde bulundurun acil br durum ve hafif bir rahatsızlık belirtisnde ilk aşamada önlem ve takviye olarak kullanmak daha sağlıklı.
normal vitamin olarak size tavsiyem avivit veya avisol tarzı bir vitamin olur.
sebnem@papaganim.net
IP
bedrin
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
DerBed

Alıntı bedrin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 23:09

zaten vitamin ve özellikle de antibiyotik kullanımında suyun bir günden fazla kalması sakıncalı. gün aşırı vitaminli su yenisi ile değiştirilmeli
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide