![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Bakım ( |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj | |
|
ketchup
Üye
SanctumViatasBaby Kayıt Tarihi: 07-Mayıs-2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() Konu: VitaformGönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 16:43 |
|
|
Merhabalar sitemiz saldırıya uğramadan önce açtığım bir konuyu, sadece bir cevabını okuyabildiğim için tekrar açıyorum. Daha önce çok uzun yazdığım için pişman olmuştum, şimdi biraz daha kısa tutmayı planlıyorum =) 1) Punky kısmen atlattığı ishalden dolayı oldukça su kaybetmiş olmalı ve bu su kaybını telafi etmesi için de çokça su içmesi gerek. Çok azalan ishali ve henüz geçmemiş olan hapşırması için Vitaform kullanıyorum ama Vitaform'lu suyun tadı çok kötüü 2) Konuştuğum yardımsever bir veteriner bana bir şırıngaya Terramycin çekti ve güde üç kere birer damla ağızdan vermemi söyledi. Bir kitabı inceledi ve Vitaform'un içindeki etken maddeyle Terramycin'in aynı olduğunu söyledi. Doğru mudur? 3) Papağanın bünyesi antibiyotik ve vitaminde doz aşımı olduğunda ne yapar? fazlasını atar mı? |
||
|
Sevgiler..
|
||
|
||
|
|
||
|
ketchup
Üye
SanctumViatasBaby Kayıt Tarihi: 07-Mayıs-2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 16:50 |
|
|
Eklemeyi unuttuğum bir soru daha var. Karaköy'deki bir dükkanda satıcı bana Vitaform'a gerek olmadığını söyledi ve suluğumun boyunu sordu. Suluğun muadilini gösterdim. "Bu suluğa koyduğun suya beş damla limon damlatırsan aynı işi görür" dedi. Aslı var mıdır? Limon suyu ne işe yarar?
|
||
|
Sevgiler..
|
||
|
||
|
bedrin
Yönetici Grubu
DerBed Kayıt Tarihi: 01-Ekim-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6218 |
![]() Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 17:08 |
|
|
limon hakkında birşey söyleyemem de ali bey net bir cevap verecektir. (bana kocakarı ilacı gibi geldi )
uygun miktarda koymanız durumunda tadının çok da değişeceğini sanmıyorum. tabi vitaform kullanığınız durumda su içmesinde gözle görülür bir değişme olursa şırınga ile verilebilir. ammma bunun için de kendisi içmezse papağanınızı tutmanız gerekebilir bu da eğitim sürecini kötü yönde etkiler doz aşımı konusunda da her ilacın farklı bilirtileri vardır. bunları dikkatle okuduktan sonra kullanmaya başlamak en doğrusu. kimsi dışkı yoluyla atılabileceği gibi kimisi ciddi zararlar verebilir |
||
|
||
|
ciko
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10984 |
![]() Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 21:21 |
|
|
erdem bence teramicyn egerek yoktu zatenm vitaformu bu gibi durumlarda önerme sebebimiz içinde antibiyotik katkısı olmasıdır
şimdi bana sorarsan her iki ilaç aynı anda verilincede hayvanı hasta edebilir riske girme hiç gerçi ali bey daha net yorum yapar ama benm fikrim bu. sen merak etme vitaform olsun olmasın o gereken su miktarını alıyordur. az su içmesinden ziyade hiç su içmezse sorun olur
birde vitaformu en fazla 15 gün kullan ki bu sürede zaten ufaklıkta toparlanmış olur normal zamanlarda evde bulundur acil bir durum çin ama iyleştkten sonra suyuna avivit veya avisol gibi benzeri sadece vitamin içerkli takviye yap Düzenleyen ciko - 07-Mayıs-2006 Saat 23:53 |
||
|
||
|
Ali Osman
Yönetici Grubu
Kayıt Tarihi: 28-Haziran-2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3649 |
![]() Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 22:14 |
|
|
Erdem bet, içerik olarak her ikisinde de ayni etken madde var: Tetrasiklin...
Vitaform'un içinde vitamin takviyesi olduğu için, kanatlılarda kullanımı daha uygun oluyor. Az miktar su içiyor diye düşünmeyin. İçilen miktar onun için yeterlidir. Ayrıca tadının kötü olmadığını düşünüyorum. Limon suyunun antibakteriyel etkisi vardır. Fakat enfeksiyonlardan koruyuculuk anlamında 2-3 damla kullanılabilir. Enfeksiyon gelişmiş ise yetersiz kalır. Bu miktarlarda doz aşımı söz konusu değildir. Uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanılırsa, doz aşımına bağlı problemler ortaya çıkabilir. 10 günlük antibiyotik tedavisi sonrası, papağanınızın durumunu tekrar değerlendirelim. Sevgiler... |
||
|
Dr. Ali Osman Şekercioğlu
info@papaganim.net BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR. |
||
|
||
|
bedrin
Yönetici Grubu
DerBed Kayıt Tarihi: 01-Ekim-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6218 |
![]() Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2006 Saat 23:23 |
|
|
ali bey limon suyunu ilk kez duyuyorum biraz açıklarmısınız. yani ne gibi bir durumda kullanabiliriz. arada kullanmamızın faydası ya da zararı var mı gibi
|
||
|
||
|
ketchup
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2006 Saat 11:50 |
|
|
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim =)
|
||
|
Sevgiler..
|
||
|
||
|
cimyy
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 08-Mayıs-2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1028 |
![]() Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 21:35 |
|
|
sebnem hanim sultanım vardı ishaldi vitaform aldım azcık döktüm suya su gittikce koyulaşti sultanım sarıydı kuyrugu içine girdi ve kurugun rengi degişti gri oldu kaldı acaba bu antibiyotiğin içinde boya içeren bi maddemi vardı öle oldu suyuda her gün degiştirdim 1 hafta boyunca
|
||
|
||
|
ciko
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2004 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10984 |
![]() Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 21:41 |
|
|
bora bey bunu bende tam olarak açıklıyamam maalesef ama vitaformun böyle bir boyama etkisi olduğunu daha önce bir kaç kişidende duydum
gerçi renk değişsede bir sorun olmuyormuş.
|
||
|
||
|
cimyy
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 08-Mayıs-2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1028 |
![]() Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 21:46 |
|
|
bi sorun olmadıda sebnem hanım yinede suyun bence kafeste cok kalmaması lazım acık renk kuşlar için tabi sultanımı verdim cok iyi bakicak birine yavru jakomu bekliyorum onun renginede bişi olmaz zaten
|
||
|
||
|
|
||
|
ciko
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 22:36 |
|
yok olmaz ama vitaformu normal vtamin şeklinde kullanmayın zaten. evde bulundurun acil br durum ve hafif bir rahatsızlık belirtisnde ilk aşamada önlem ve takviye olarak kullanmak daha sağlıklı.
normal vitamin olarak size tavsiyem avivit veya avisol tarzı bir vitamin olur. |
||
|
||
|
bedrin
Yönetici Grubu
![]() Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2006 Saat 23:09 |
|
|
zaten vitamin ve özellikle de antibiyotik kullanımında suyun bir günden fazla kalması sakıncalı. gün aşırı vitaminli su yenisi ile değiştirilmeli |
||
|
||
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|